Nike


Nike sko, tights og taske online til dame

Nike’s mission er at give inspiration og innovation til hver eneste atlet* i verden. * Hvis du har en krop, er du en atlet! Dette statement har vi taget til efterretning hos Støy Munkholm og vi har derfor et bredt udvalg af lækre Nike sko samt tights / bukser og tasker til dame. Håber også vi kan inspirere dig til en mere aktiv hverdag på en cool og trendy måde.

Historien bag

Brandet er jo især kendt for deres sko og sneakers samt sportstøj med den store ”swoosh”, men hvordan startede det egentligt? Historien starter med Bill Bowerman som var en national respekteret løbecoach på University of Oregon, som konstant søge nye måder at få sine atleter til at få en konkurrencemæssig fordel. Han eksperimenterede med forskellige løbebane-overflader, dehydrerende drikke og mest vigtigt – innovation i løbesko. Men de etablerede skofabrikanter i 1950’erne ignorerede hans idéer, så han begyndte selv at skabe sko til sine løbere. Phil Knight var en talentfuld mellemdistance-løber fra Portland, som kom på University of Oregon i 1955 og blev en del af Bill’s løbeteam. Phil tog sin eksamen i regnskab og skrev sin afhandling hvor han foreslog at løbesko skulle produceres i Japan. Knight skrev til Japanske producenter, men fik ikke noget svar, så han tog en chance og ringede til producenten af Tiger sko i Japan og fik ham overtalt til at blive distributør i USA. Da skoene ankom sendt Knight flere par sko til sin tidligere træner Bowerman, og håbede at få nogle sko solgt. I stedet blev han overrasket, da Bowerman tilbød at blive hans partner og at give sine designidéer til Tiger.

Sko rives i stykker

Bowerman rev Tiger skoene i stykker for at se, hvordan han kunne lave dem lettere og bedre og fik sine løbere til at teste skoene – og grundlaget for det senere Nike var etableret. Da begge havde fuldtidsjobs hyrede de i 1965 løberen Jeff Johnson til at køre firmaet. Johnson producerede de første brochurer, annoncer og andet marketing materiale. Han åbnede også den første butik , designede et par sko og fremtryllede navnet ”Nike” til sine sko i 1971. De valgte et kendetegn til deres mærke, som var designet af en grafisk designstudent fra Portland State University ved navn Carolyn Davidson. Det var den senere meget velkendte ”Swoosh” som i dag er lig med Nike.

Nike sko – inspireret af et vaffeljern

Et helt bestemt par sko gjorde stort indtryk på testløberne. Skoene havde et nyt innovativt design; en ydresål der havde vaffel-lignende dubber, men som var lettere end almindelige løbesko. Idéen kom fra konen’s vaffeljern.

Nike shop online hos Støy Munkholm

Hos Støy Munkholm har vi et bredt udvalg af Nike sko til damer i vores online shop. Nike sko fås i et væld af flotte farver, som sætter kulør på hverdagen. Find også din nye Nike taske, eller tights / leggings i vores sortiment.
  Indlæser...