Nike


Nike sneakers og t-shirts til herrer

Hos Støy Munkholm kan du få Nike sneakers og t-shirts til herrer. Vi har også Nike tasker, så du kan have dit sportstøj med på farten. Brandets mål er at inspirere hver eneste atlet* i verden og give dem innovative produkter. * Og hvis du har en krop, ja så er du også at betragte som en atlet. Denne punchline har vi taget til os hos Støy Munkholm og vi har derfor et stort sortiment af de fede Nike sneakers samt t-shirt og tasker til herre. Vi håber, at dette giver dig lyst til at have en mere aktiv dagligdag på en trendy og cool måde.

Hvordan det startede

Det mærke er meget kendte for især deres sneakers og sko og deres tøj til sport med den ikoniske ”swoosh”, men hvordan startede eventyret egentligt? Det begyndte med at den nationale respekterede løbecoach på University of Oregon, Bill Bowerman, som hele tiden ledte efter nye veje at få sine løbere til at stå bedre i konkurrencerne. Han forsøgte med diverse løbebane-overflader, drikke mod dehydrering og først og fremmest – udvikling i løbesko. Men de daværende skoproducenter i 1950’erne var ikke vilde med hans idéer, så han kom ikke igennem og måtter derfor selv prøve at lave sko til sine atleter. Den talentfulde mellemdistance-løber fra Portland, Phil Knight, kom i 1955 på University of Oregon og startede som løber på Bill’s hold. Da Phil havde taget sin eksamen i regnskab skrev han sit afslutningsprojekt om løbesko og hvordan de skulle fremstilles i Japan. Men selvom Knight korresponderede med flere Japanske producenter, fik han ikke nogen respons. Derfor tog han telefonen og ringede til fabrikanten af Tiger sko i Japan og overtalte ham til at lad Knight blive distributør i USA. Skoene kom frem og Knight sendte strakt nogle par videre til sin tidligere coach Bowerman. Han øjnede selvfølgelig et salg, så det var med stor overraskelse at han blev tilbudt at blive partner med Bowerman - og så kunne de give hans designidéer til producenter af Tiger.

Sko inspiceres helt ind i det inderste

Bowerman begyndte at tive Tiger skoene i stykker for at undersøge, hvordan de så ud indeni, og om man lave dem bedre og ikke mindst lettere. Han fik også sine atleter til at prøve skoene af på træningsbanen og basen for det senere Nike var grundlagt. Både Bowerman og Knight havde jobs, så derfor ansatte de løberen Jeff Johnson til at styre firmaet. Johnson fremstillede det første marketingmateriale så som brochurer, annoncer og lignende. Han startede også den første butik, designede nogle sko og fandt på navnet ”Nike” i 1971. Da de skulle vælge et varetegn for deres mærke valgte de en ”Swoosh”, som var et designforslag fra en grafisk designstudent fra Portland State University ved navn Carolyn Davidson. Denne ”Swoosh” er i dag verdenskendt og er lig med brandet Nike.

Nike sneakers – idé fra et vaffeljern

Testløberne fik et helt specielt par sko, hvor ydersålen havde vaffelmønster og dupper, og de var lettere end andre løbesko. Idéen udsprang fra konens vaffeljern.

Nike sneakers online hos Støy Munkholm

Støy Munkholm viser dig et godt udvalg af Nike sneakers til mænd i vores online shop. Nike sneakers fås i alle regnbuens farver og er det friske indslag i din garderobe. Find også din nye Nike t-shirt eller taske i vores shop.
  Indlæser...